טיפ השבוע – חודש דצמבר
מידי שבוע בימי שלישי אנחנו שולחים לרשימת הדיוור שלנו מייל ייחודי שנקרא “שלישי ספרותי”, לצד המלצות קריאה ודיווח על ספרים חדשים שיצאו לאור, אנחנו חולקים בכל פעם את טיפ השבוע, וציטוט שבועי שנועד להצית את ההשראה והדמיון.
בחרנו להעלות את הטיפים השונים למאמרים מרוכזים באתר בשביל שיהיה קל למצוא את המידע.
אם עדיין לא הצטרפתם לרשימת הדיוור שלנו, אתם מוזמנים לעשות את זה בכפתור שיופיע בתחתית המאמר, ככה תוכלו להישאר מעודכנים ולראות את הטיפים לפני כולם!
טיפ השבוע- כל פסקה היא יצירה 29/12
משוררים רבים מוצאים עצמם מתלבטים שעות בבחירת המילים ושיבוצם בסדר הנכון, האם השמיים בהירים, תכולים, מחייכים או בוהקים? ככל שהיצירה הספרותית קצרה יותר, בחירת המילים מרגישה משמעותית יותר.
לכן קורה לפעמים שבזמן שכותבים יצירה ספרותית שעולה על אורכו של עמוד, מתעמקים ביצירה בכללותה והבחירה של כל מילה מתפספסת.
אומנם אנחנו כותבים ספר, אבל חשוב להתייחס לכל פסקה כיצירה בפני עצמה, לשכתב אותה, לוודא שהיא עוזרת לקדם את העלילה, שהיא כתובה בבירור, שאין מילים מיותרות שלא עוזרות לקוראים, ושאין חורים ברורים בעלילה, זה יכול לשדרג את היצירה משמעותית.
ציטוט השבוע- מקצוענים
“סופר מקצועי הוא פשוט סופר חובב שסרב לפרוש”.
ריצ’רד דייוויד באך
טיפ השבוע- כל סוף הוא התחלה 22/12
כשאנחנו מתחילים לכתוב, הרבה פעמים נראה לנו שהדברים צריכים להיכתב בסדר הכרונולוגי שבו הם קרו, במיוחד אם מדובר בספר אישי שמספר את סיפור חיינו או חיי משפחתנו.
אבל מה יקרה אם נהפוך את סדר הדברים? אם נתחיל באמצע, או נחשוף את ההתחלה ממש קצת לפני הסוף? במיוחד אם מדובר בספר פנטזיה, שינוי התגלגלות האירועים יכולה להביא לקורא חוויה אחרת ומרתקת אפילו יותר.
חשבו על “ספרות זולה” למשל, הסדר בו הדברים מוצגים שונה מהסדר בו הם קרו.
בדקו אם זה יכול להיות רלוונטי ולהעניק נפח נוסף גם לטקסט שלכם, או נסו לכתוב סיפור קצר בטכניקה הזו שתפתח את היצירתיות!
ציטוט השבוע- ריקנות
“אתה תמיד יכול לערוך עמוד “גרוע” שכתבת, אבל אף פעם לא עמוד ריק”.
ג’ודי פיקו (שומרת אחותי)
טיפ השבוע- מחסום כתיבה 15/12
לכולנו יצא להתמודד עם הרגע הזה, בו הסתכלנו על הדף הריק, כל כך כמהים למלא אותו, אבל כלום לא יצא..
זה אומנם מרגיש לנו כמו בעיה רצינית שרק אנחנו מתמודדים איתה, אבל האמת היא שהרבה סופרים נתקלו בה לאורך השנים, בניהם אפילו טולסטוי, וירג’יניה וולף, ש”י עגנון ועוד.
אז איך אפשר להתגבר על מחסום כתיבה?
אספנו לכם כמה טיפים, ובניהם הפרדה בין כתיבה ועריכה, התבוננות פנימה ומציאת השראה במקומות נוספים.
בקרו במאמר המלא לכל הטיפים >> https://link.nivbook.co.il/80262
ציטוט השבוע- שטף כתיבה
“התחילו לכתוב, לא משנה מה. מים לא יכולים לזרום אם הברז סגור”.
לואיס ל’אמור
טיפ השבוע- הגדרות 8/12
בין אם אנחנו כותבים ספר מתח, רומן או אפילו ספר ילדים, חשוב שנדע להגדיר את הדמות הראשית והדמויות המשניות בצורה כמה שיותר מלאה,
מה הרצונות של הדמות? החששות? למי היא תתקשר אם קרה לה משהו עצוב? או משהו שמח? בניית מסמך עם כל הידוע לנו על הדמות תוכל לעזור לנו משמעותית לכל אורך תהליך הכתיבה.
אבל לא רק הדמויות חשובות, צעד הכרחי נוסף יהיה להבין ולהגדיר את קהל הקוראים הפוטנציאלי. למי הספר מיועד? נסו לדמיין קורא אחד למשל, במה הוא עובד? מה החלומות שלו? הבנה של קהל היעד שלנו לא חייבת להשפיע על כל אלמנט בספר, בכל זאת מדובר בספר שלכם, אבל היא תוכל לעזור לנו בשלב מאוחר יותר, ותעזור לנו להבטיח שהקוראים ייהנו מהספר ולא יוכלו להניח אותו לרגע, ממש כמו שחלמנו.
ציטוט השבוע- היום הוא היום
“יש יומיים בשנה שבהם אי אפשר לעשות כלום. אחד מהם נקרא אתמול, והשני נקרא מחר. היום הוא היום הנכון לאהוב, להאמין, לעשות ובעיקר לחיות”
טיפ השבוע- אופציות 1/12
בתור סופרים, גם השמיים הם לא הגבול.
מילים יכולות להביא אותנו לכל כך הרבה מקומות, שגם אם “נתקענו” במחסום כתיבה, אפשר להחליט לקחת צעד אחורה ולבחון מחדש את האופציות שלנו.
מה היה קורה אם הדמות הייתה הולכת שמאלה במקום ימינה? או שהיה לה שיער וורוד במקום חום? מה אם במקום מספר כל יודע נבחר במספר דמות שמגלה את הדברים יחד איתנו ועם הדמות הראשית?
נצלו את העובדה שמדובר בדפי וורד – כתבו כל מה שעולה על רוחכם, כמה שיותר אופציות וגרסאות, בסוף יהיה לנו יותר קל לבחון מחדש מה משתלב הכי טוב, ומה תורם להתקדמות הספר.
ציטוט השבוע- הזדמנות
“אתה מחמיץ 100% מההזדמנויות אותן אתה לא מממש”
ווין גרצקי.
אם גם אתם חולמים לצאת לאור עם ספר שכולו שלכם, אתם מוזמנים להשאיר פרטים בלינק הבא ואנחנו נדאג ליצור אתכם קשר עם כל המידע.