הסופרת שלנו הפעם היא אלינור קרן סוצ’י, רופאת משפחה ואמא לשלושה ילדים, שספרה: “העין של עכברונת” ראה אור לאחרונה בהוצאת ספרי ניב. את הספר היא כתבה עבור אחת מבנותיה שאובחנה עם עין עצלה בגיל שלוש וחצי.
“הספר מספר על עכברונת, שמנסה למצוא דרכים יצירתיות כדי לתפוס חתיכה של גבינה צהובה. בדרך היא מגלה שאינה רואה טוב בעין אחת. לאחר בדיקת רופא היא מגלה שהיא סובלת מעין עצלה. עכברונת לומדת מהי עין עצלה וכיצד היא יכולה לעזור לעצמה בתהליך הטיפולי”, מספרת אלינור.
למי הספר מיועד?
“הספר מיועד בראש ובראשונה לילדים הסובלים מעין עצלה ולהוריהם. כמו כן הספר נוגע בנושאים כמו התמודדות עם קושי וקבלת האחר. הוא מתאים לילדים בגילאי הגן עד תחילת יסודי”.
מה נתן לך השראה לכתיבת הספר?
“הספר נכתב עבור בתי, על מנת לעזור לה בהתמודדות עם הטיפול. בהמשך החלטתי להוציא אותו לאור ולחשוף אותו לילדים נוספים. מדובר בנושא שאין לו מספיק חשיפה והנגשה. בזמן האבחנה חוסר הידיעה הוא עצום, כמו גם החשש והרתיעה מהטיפול. בתור אמא שחוותה זאת – מיד חיפשתי מענה שיעזור לי לעזור לילדה שלי. משלא מצאתי כזה, החלטתי ליצור אותו בעצמי. זהו ספר הילדים היחיד בנושא בעברית”.
מה המסר שאת רוצה להעביר בספר?
“המטרה של הספר היא לעזור לילדים. התהליך הטיפולי בעין עצלה הוא ארוך וסיזיפי, והוא דורש התגייסות בכל יום מחדש מצד הילד ומצד ההורים. הרבה יותר קל לנו לבצע דבר שפחות נעים לנו, כאשר אנחנו מבינים את החשיבות שלו. המטרה שלי היא שהילדים ילמדו שהטיפול בעין העצלה על ידי כיסוי העין אינו פגם, ושכך הם עוזרים לעצמם לחזק את העין העצלה”.
מה היו התגובות שקיבלת על הספר ואיך הן גרמו לך להרגיש?
“התגובה הכי חשובה שקיבלתי היתה של הילדה שלי. יכולתי לראות איך זה עושה לה סדר ועוזר לנו לדבר באותה שפה על הטיפול. בהמשך התגובות היו מדהימות. מרגש לקבל תגובה שהילד הולך בגאווה עם הספר לגן להראות לחברים, או שהחליט לשים את הכיסוי לעין אפילו ביום החופשי שלו. במפגש הקראה עם ילדים בבית הספר, בכיתות א’ ו-ב’, שמחתי לראות את ההתעניינות מצד הילדים – שלרובם לא היה קשר אישי לעין עצלה. יצרנו שיחה בנושא התמודדות עם קשיים”.